HS:n mukaan ainakin viidellä yrityksen palkkalistoilla olleilla on lainvoimainen tuomio väkivaltarikoksista.
Helsingin Sanomien selvityksen perusteella ainakin viidellä Helsingin seudun juna-asemia valvoneella Avarn Securityn palkkalistoilla olleella vartijalla on lainvoimainen väkivaltarikostuomio.
Tuomioista kaksi on saatu HS:n mukaan työtehtävissä käytetystä väkivallasta ja kolme väkivallasta jota on käytetty työajan ulkopuolella. Yksi tapauksista liittyy esimerkiksi toistuviin perheväkivaltatilanteisiin. Järjestyksenvalvojat ovat joko palkattu Avarn Securitylle tuomion jälkeen tai saaneet jatkaa järjestyksenvalvojan tehtävässä väkivaltarikostuomiosta riippumatta, HS kertoo.
Lainvoimaisten väkivaltarikostuomioiden lisäksi Helsingin seudun juna-asemia on valvonut lukuisia Avarn Securityn järjestyksenvalvojia, jotka ovat saaneet väkivaltarikossyytteitä, HS kertoo.
Itä-Uudenmaan poliisi tutkii parhaillaan Helsingin seudun asemien valvonnasta vastaavaan Avarn Securityyn kytkeytyvää rikoskokonaisuutta. Kuutta yrityksessä järjestyksenvalvojana työskennellyttä miestä epäillään pahoinpitelyistä ja törkeistä pahoinpitelyistä. Miehillä ei ole aiempaa rikostaustaa. Viisi epäiltyä on vangittu.
Muutaman Avarn Securityn järjestyksenvalvojan syytteitä on Ilta-Sanomien mukaan käsitelty aiemmin oikeudessa. Kaksi syytettynä olleista on toiminut Avarn Securityssä esimiestehtävissä. Kyseessä ovat eri henkilöt kuin Itä-Uudenmaan poliisin nykyisen tutkinnan kohteena olevat.
Esimiehistä toinen, noin 30-vuotias mies, oli mukana paljon julkisuutta saaneessa Helsingin rautatieaseman kahakassa vuonna 2018. Avarn Securityssä esimiestehtävissä sittemmin toiminut mies teki IS:n mukaan yhden iltaa viettäneeseen seurueeseen kuuluvan naisen kanssa sovinnon, joten asiaa ei käsitelty käräjillä. IS:n mukaan mies sopi maksavansa naiselle kivusta ja särystä sekä muusta tilapäisestä haitasta 422 euroa sekä oikeudenkäyntikuluista 1 008 euroa.
Helsingin rautatieaseman kahakasta yksi Avarn Securityn järjestyksenvalvoja sai tuomion pahoinpitelystä. Toisen järjestyksenvalvojan pahoinpitelysyyte hylättiin. Tuomio ei ole lainvoimainen. Helsingin hovioikeuden on määrä käsitellä asiaa vuonna 2023.
IS:n mukaan myös toinen Avarn Securityssä sittemmin esimiestehtävissä työskennellyt kolmekymppinen mies on ollut syytteessä pahoinpitelyrikoksista vuosina 2016, 2017 ja 2018 mutta yksikään tapaus ei ole johtanut tuomioon.