Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uudenvuoden juhlinta on käynnistynyt normaalisti – hätäkeskuksissa tilanteen odotetaan vilkastuvan yön aikana

Uudenvuoden juhlinta on käynnistynyt normaalisti, kertoi Hätäkeskuslaitoksen johtokeskus STT:lle kymmeneltä illalla. Johtokeskuksesta arvioidaan, että tilanne vilkastuu puolenyön jälkeen.

– Toivotaan, että hätänumeroon soitetaan vain kiireellisissä tapauksissa, joissa tarvitaan viranomaiset paikalle, sanoi johtokeskuspäivystäjä Jani Klasila STT:lle.

Helsingin poliisilla on ollut aattoiltana paljon tehtäviä, kertoo komisario Janne Laukkanen Helsingin poliisin johtokeskuksesta. Tehtävät ovat olleet pääosin järjestystehtäviä, eikä mitään vakavampaa ole sattunut.

Laukkanen ei ole kuullut, että raketteja olisi ammuttu Helsingissä laajasti ennen kuutta, jolloin ilotulitteiden sallittu käyttöaika alkoi. Joitakin raketteja oli kuitenkin jouduttu takavarikoimaan jo ennen uudenvuodenaattoa.

– Pääosin ihmiset ovat noudattaneet sääntöjä todella hyvin. Toivottavasti asiallinen juhlinta jatkuu loppuyön, Laukkanen sanoo.

Huono sää on hillinnyt juhlintaa Oulussa

Itä-Suomessa poliisi on saanut jonkin verran häiriöilmoituksia ilotulitteista, kertoi Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksen yleisjohtaja Hannu Virolainen kello kymmeneltä illalla. Raketteja on ammuttu sopimattomissa paikoissa, kuten kaupunkien keskustojen kieltoalueilla.

– Tilanne lähtee varmaan kiihtymään yötä kohden, kun päihtymyksen määrä lisääntyy. Mitään isompaa ei ole onneksi tapahtunut vielä, Virolainen sanoo.

Oulussa uudenvuoden juhlinta on alkanut rauhallisesti. Vesi- ja räntäsade on rauhoittanut tilannetta, kerrotaan Oulun poliisin tilannekeskuksesta.

Oulussa on ollut aattoiltana voimassa Ilmatieteen laitoksen varoitus huonosta ajokelistä sateiden takia. Oulun seudulla on poliisin mukaan sattunut runsaasti pieniä ulosajoja, mutta ei mitään vakavampaa.