Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lumisateet väistyvät ja tekevät tilaa pakkasille – Satakunnassa satoi tiistaina eniten lunta

Suomen yllä tiistaina ollut lumisadealue hiipuu yön aikana. Maan etelä- ja keskiosissa voi sataa lunta vielä sentin tai pari, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.

Lännessä lumisade heikkenee ja jatkaa sen jälkeen maan itäosien yli Venäjän puolelle.

– Huomisen pitäisi olla ihan pääpiirteittäin poutaista. Pientä hitustelua voi tulla, mutta ei mitään merkittäviä määriä, sanoo päivystävä meteorologi Nina Karusto.

Poutasään kanssa saapuvat pakkaset. Keskiviikkona etelässä on noin viitisen astetta pakkasta ja Itä-Suomessa pakkasta voi olla jo lähemmäs 15 astetta.

Näillä näkymin kylmin päivä on perjantai, jolloin etelässäkin voi olla noin 20 astetta pakkasta.

– Lämpötila sahaa nyt aika isosti, sanoo Karusto.

Kokemäellä suurin lumikertymä

Tiistaina lunta satoi päivän aikana noin 5–15 senttiä paikasta riippuen. Eniten lunta tuprutti läntisessä Suomessa Satakunnan alueella. Esimerkiksi Kokemäellä maahan satoi 16 senttiä uutta lunta.

Suuria vaikutuksia tieliikenteeseen lumisateilla ei ollut, eikä esimerkiksi suuria onnettomuuksia tapahtunut päivän aikana.

– Tyypillisesti tuollainen lumisademäärä, kun aurausta ei ehditä toteuttamaan heti, se tietysti hankaloittaa ajamista, sanoo Karusto.

Lumisateen varoitettiin etukäteen voivan huonontaa ajokeliä maan läntisissä ja eteläisissä osissa.