Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielenosoituksien tukemisesta epäilty tunnettu näyttelijä pääsi vapaaksi Iranissa

Mielenosoituksien tukemisesta epäilty tunnettu iranilaisnäyttelijä Taraneh Alidoosti, 38, on päässyt vapaaksi takuita vastaan, kertoi Iranin media keskiviikkona. Hän ehti olla vangittuna liki kolme viikkoa.

Alidoosti otettiin kiinni viime kuun puolivälissä sen jälkeen kun hän oli pannut sosiaaliseen mediaan viestejä, joissa hän tuki mielenosoittajia ja näiden vaatimuksia.

Alidoosti tunnetaan ympäri maailmaa ohjaaja Asghar Farhadin elokuvista. Sadat elokuva-alan merkkihenkilöt ja ihmisoikeusjärjestöt ovat vaatineet hänen vapauttamistaan.

Iranin mielenosoitukset ovat jatkuneet syyskuusta lähtien. Kaksi ihmistä on teloitettu osallisuudestaan mielenosoituksiin ja toistakymmentä on saanut kuolemantuomion, jota ei ole vielä pantu toimeen.

Keskiviikkona Iranin media kertoi, että vallankumouskaartin jäsen oli ammuttu kotinsa edustalle tiistaina. Lauantaina puolestaan puolisotilaallisten basij-turvallisuusjoukkojen jäsen ammuttiin Semiromin kaupungissa mielenosoituksien aikana.