Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Iran tuomitsi jälleen kolme ihmistä kuolemaan mielenosoituksiin liittyen

Iranissa on jälleen tuomittu kuolemaan kolme ihmistä, joita syytettiin kolmen turvallisuusjoukkojen jäsenen tappamisesta. Asiasta kertoi maan oikeuslaitos maanantaina. Tuomioista voi vielä valittaa maan korkeimpaan oikeuteen.

Saleh Mirhashemi, Majid Kazemi ja Saeed Yaghoubi tuomittiin kuolemaan syytettynä "sodasta Jumalaa vastaan", oikeuslaitoksen uutissivusto kertoi.

Yhteensä 17 ihmistä on tuomittu kuolemaan mielenosoituksiin liittyen. Iran on teloittanut mielenosoituksiin liittyvistä rikoksista tuomittuna ainakin neljä ihmistä.

Maanlaajuiset mielenosoitukset ovat jatkuneet Iranissa lähes neljä kuukautta. Protestit saivat alkunsa syyskuun puolivälissä, kun 22-vuotias Mahsa Amini kuoli siveyspoliisin käsissä. Hänet oli otettu kiinni "väärin puetun" hijabin takia. Mielenosoituksissa on kuollut satoja ihmisiä ja tuhansia on pidätetty.

---

Juttua korjattu kello 10.38: Kuolemaantuomittuja syytettiin turvallisuusjoukkojen jäsenten tappamisesta, eikä epäillä, kuten aikaisemmin jutussa kerrottiin.