Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nepalissa kansallinen surupäivä lentoturman vuoksi

Nepalissa vietetään maanantaina kansallista surupäivää sen jälkeen kun ainakin 68 ihmisen oli vahvistettu kuolleen sunnuntaina maan pahimmassa lentoturmassa yli 30 vuoteen.

Koneessa oli 72 ihmistä, joista 68 matkustajia ja neljä miehistön jäseniä.

Sotilaat vinssasivat köysien ja paarien avulla ruumiita yli 300 metriä syvästä rotkosta myöhään yöhön saakka, kunnes työ oli pakko lopettaa sumun vuoksi. Viranomaiset kertoivat maanantaina etsivänsä vielä neljää ihmistä onnettomuuspaikalta, mutta muistuttivat, että mahdollisuudet löytää ketään elossa olivat olemattomat.

Paikallisen lentoyhtiön lento oli matkalla pääkaupunki Kathmandusta Pokharaan Nepalin keskiosassa, kun kone syöksyi alas toistaiseksi tuntemattomasta syystä keskellä Pokharan kaupunkia sijaitsevaan rotkoon, hajosi ja syttyi tuleen. Turma tapahtui aamupäivällä paikallista aikaa.

– Olin kävelemässä, kun kuulin kovan pamauksen, aivan kuin pommi olisi räjähtänyt. Jotkut meistä juoksivat lähemmäs katsomaan, josko voisimme pelastaa jonkun. Näin, että ainakin kaksi naista hengitti vielä. Tulipalo oli erittäin kuuma, joten oli vaikeaa päästä koneen lähelle, kertasi turman nähnyt Arun Tamu, 44.

Nepalin eniten kuolonuhreja vaatinut lentoturma tapahtui vuonna 1992, kun pakistanilaisen lentoyhtiön kone putosi lähestyessään Kathmandua. Kaikki koneessa olleet 167 ihmistä kuolivat turmassa.

Vain muutamaa kuukautta aikaisemmin samana vuonna thaimaalaisen lentoyhtiön koneen putoamisessa kuoli 113 ihmistä.