Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kellokosken ampumisen esitutkinta valmistui – poliisin mukaan hengenvaarassa oli kahdeksan ihmistä

Itä-Uudenmaan poliisi on saanut valmiiksi Tuusulan Kellokoskella tapahtuneen ampumatapauksen esitutkinnan. Ampuminen tapahtui lokakuussa Rajalinnan teollisuusalueella sijaitsevan moottoripyöräkerhon tilojen edustalla ja kerhon sisätiloissa.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus vangitsi lokakuussa 33-vuotiaan miehen epäiltynä murhan yrityksestä.

Rikoskomisario Mikko Minkkisen mukaan ampumisesta epäilty mies oli vieraillut ampumista edeltävänä iltana/yönä kerhotiloissa syntymäpäiväjuhlissa, mutta muut juhlijat olivat poistaneet hänet paikalta.

– Poistamisen jälkeen mies oli murtautunut Tuusulan Nukarilla olevaan asuntoon ja anastanut sieltä ampumisessa käytetyn haulikon sekä patruunoita. Asuntoon murtautumisen jälkeen mies anasti asunnon pihalla olleen auton, jolla ajoi takaisin kerhotilalle, Minkkinen sanoo Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen tiedotteessa.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että epäilty ampui useita laukauksia kohti kerhotilan ovea sekä sisälle kerhotilaan ovesta olleesta ikkunasta. Saatuaan kerhotilan oven auki ampumisesta epäilty oli ladannut haulikon ja mennyt sisälle.

Epäilty ampuja oli pyrkinyt varastetun haulikon kanssa kerhotilan yläkertaan. Sisällä olleet ihmiset onnistuivat taltuttamaan epäillyn ampujan ja ottamaan tältä haulikon pois.

– Ampumisen aikana kerhotiloissa oli yhteensä kahdeksan henkilöä, jotka ovat olleet hengenvaarassa ampumisen johdosta, Minkkinen sanoo.

Poliisi on aiemmin kertonut, että ampumisesta epäilty mies ei ollut moottoripyöräkerhon jäsen. Hänellä on aiempaa rikoshistoriaa.

Asia on siirtynyt syyteharkintaan Etelä-Suomen syyttäjälaitokselle.