Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjän Ruotsin-suurlähetystön mukaan Krim ilmeisesti kuuluukin Ukrainalle

Venäjän Ruotsin-suurlähetystö julkaisi tiistai-iltapäivänä viestipalvelu Twitteriin kartan, jonka se väittää kertovan bensiinin hinnoista Euroopassa. Väitettyjen hintojen sijaan yleisön silmiin on pistänyt se, että kartassa Ukrainan alueiksi lasketaan Venäjän miehittämä Krimin niemimaa sekä muut maan itäosissa miehitetyt alueet.

Ukrainan varaulkoministeri Emine Dzheppar kommentoi omalla viestillään sarkastiseen sävyyn, miten "Venäjä vihdoin tunnustaa kansainvälisen lain".

– Venäläiset terroristit tietävät, että heidät potkitaan ulos (Krimin) niemimaalta. Koska kaikki laiton on haurasta. Krim oli, on ja tulee olemaan Ukrainan, hän jatkaa.

Venäjä miehitti Krimin niemimaan laittomasti helmikuussa 2014 ja järjesti niemimaan liittymisestä Venäjään valekansanäänestyksen. Äänestystä ja alueliitosta kansainvälinen yhteisö ei ole tunnustanut.

Myöhemmin samana vuonna Venäjä käynnisti Itä-Ukrainan sodan Donbassin alueella Donetskissa ja Luhanskissa. Hyökättyään Ukrainaan täysimittaisesti helmikuussa 2022 ja saatuaan haltuunsa Donbassin lisäksi Hersonin ja Zaporizzian alueilta, Venäjä toisti Krimin temppunsa valekansanäänestyksillä ja ilmoitti alueiden liittymisestä itseensä viime syyskuussa.