Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Naantalilaisen hevostallin pitäjiä syytetään törkeistä lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista

Naantalilaisen hevostallin vuonna 2021 uutisoiduista seksuaalirikosepäilyistä on nostettu syytteitä. Tallia pitänyttä pariskuntaa syytetään kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Lisäksi pariskunnan miestä syytetään kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta. Varsinais-Suomen käräjäoikeudesta kerrotaan, että syytteitä on määrä käsitellä touko- ja kesäkuussa.

Syyttäjä Heli Haapalehto ei kommentoi STT:lle tarkemmin syytteiden sisältöä eikä uhrien lukumäärää tai ikää.

– En voi sanoa muuta kuin että asianomistajia on useampia. Syytteiden sisältö on salassa pidettävää siihen asti kunnes ne luetaan käräjäoikeudessa, ja sielläkin varmasti vaaditaan, että käsittelykin on salassa pidettävä, Haapalehto sanoi tiistaina.

Ovat aiemmin kiistäneet rikosepäilyt

Turun Sanomat julkaisi toukokuussa 2021 jutun, jonka mukaan kymmeniä tyttöjä ja nuoria naisia olisi joutunut eriasteisten seksuaalisten tekojen kohteiksi tallilla kymmenen vuoden aikana. Poliisin tutkinnassa epäillyt teot ajoittuivat vuosiin 2013–2016.

Vuonna 1975 syntynyt mies ja vuonna 1979 syntynyt nainen olivat jonkin aikaa vangittuina tutkinnan alkuvaiheessa. STT ei tiistaina tavoittanut heitä kommentoimaan syytteitä. Vuoden 2021 toukokuussa pariskunnan nainen kiisti rikosepäilyt STT:lle ja sanoi, että väitteet seksuaalisista teoista ovat katkeroituneiden nuorten kosto.

Jutun myötä esiin tulleiden muiden tietojen takia valtakunnansyyttäjän toimisto teki erillisen selvityksen siitä, oliko Lounais-Suomen poliisi tehnyt lainvastaista yhteistyötä siviilihenkilöiden kanssa eläinsuojelun virkatehtävissä. Syyttäjä katsoi, ettei asiassa ollut aihetta aloittaa esitutkintaa.