Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SK: Viestikoekeskus-oikeudenkäynnin puolustuksen kulut lähes 2,4 miljoonaa euroa

Helsingin Sanomien Viestikoekeskus-uutisointiin liittyvän oikeudenkäynnin asianajokulut ovat lähes 2,4 miljoonaa euroa, kertoo Suomen Kuvalehti.

Sen mukaan oikeudenkäynti on näin mitaten yksi viime vuosien kalleimmista. Lasku on samaa tasoa kuin Talvivaaran ympäristörikosjutussa tai Jari Aarnion huume- ja virkarikosjutussa, lehti kirjoittaa.

– Helsingin Sanomat on resursoinut tähän huomattavasti, koska asia on sanan- ja lehdistönvapauden näkökulmasta periaatteellisesti niin merkittävä, kommentoi asianajaja Kai Kotiranta SK:lle.

SK:n mukaan asiassa asianomistajana olevan Puolustusvoimien jättämä lasku on vajaat 26 000 euroa.

Oikeudenkäynnissä kyse on Helsingin Sanomien vuonna 2017 julkaisemasta artikkelista ja sen jälkeen julkaistavaksi aiotusta juttusarjasta, jotka käsittelivät Puolustusvoimien Viestikoekeskusta ja sotilastiedustelua. Syyttäjän mukaan jutut sisälsivät Suomen ulkoisen turvallisuuden vuoksi salassa pidettäväksi määrättyä tietoa.

Kolmelle lehden toimittajalle vaaditaan ehdollista vankeutta turvallisuussalaisuuden paljastamisesta ja sen yrityksestä. He kiistävät syytteen. Tuomio on määrä antaa vielä tammikuussa.