Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Australiassa onnistuttiin mahdottomassa etsinnässä: viikkoja kadoksissa ollut olemattoman kokoinen radioaktiivinen kapseli löytyi

Australian viranomaiset ovat onnistuneet liki mahdottomassa etsintätehtävässä ja löytäneet viikkokausia kadoksissa olleen, piskuisen radioaktiivisen kapselin, kertoivat viranomaiset keskiviikkona australialaisen ABC News -kanavan mukaan.

Alle kolikon kokoinen hopeanvärinen kapseli on Rio Tinto -kaivosyhtymän omaisuutta ja se katosi usean auton rekkaletkasta Newmanista Perthiin kulkevalla valtatiellä Länsi-Australiassa tammikuun puolivälissä. Great Northern Highway -valtatiellä, jonka penkereiltä kapselia etsittiin, on mittaa peräti 1 400 kilometriä.

Kapseli kuului laitteistoon, jolla mitataan rautamalmin tiheyttä.

– Tämä on hyvä tulos. Etsintäryhmät ovat kirjaimellisesti löytäneet neulan heinäsuovasta, energianjakelusta vastaava Länsi-Australian osavaltion ministeri Stephen Dawson kertoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

– Länsi-Australian asukkaat voivat nyt nukkua yönsä paremmin, ministeri jatkoi.

Kapseli löydettiin Newmanin läheltä keskiviikkona paikallista aikaa.

Viranomaiset olivat jo ehtineet varoittaa, että mahdollisuudet kapselin löytämiseen ovat häviävän pienet. Etsintäpartioiden lisäksi kapselia yritettiin paikallistaa muun muassa puolustusvoimilta lainatulla lentokoneella.

Kapselin löytäjälleen aiheuttamat vaarat eivät olisi olleet poistumassa lähitulevaisuudessa, sillä se säteilee ainakin seuraavat 300 vuotta.