Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vastaamon tietomurrosta epäilty 25-vuotias mies on otettu kiinni Ranskassa

Keskusrikospoliisi (KRP) kertoo, että Psykoterapiakeskus Vastaamoon kohdistuneesta tietomurrosta epäilty 25-vuotias suomalaismies on otettu kiinni. Kiinniotto tehtiin tänään Ranskassa eurooppalaisen pidätysmääräyksen nojalla. Toimenpiteet epäillyn luovuttamiseksi Suomeen käynnistetään välittömästi, kertoo KRP.

– Luovuttamiseen liittyvää prosessia hoidetaan tiiviissä yhteistyössä Ranskan viranomaisten kanssa. Ranskan poliisi vastaa epäillyn säilyttämisestä niin kauan, kunnes hänet luovutetaan Suomeen, sanotaan KRP:n tiedotteessa.

Epäilty vangittiin lokakuun lopulla poissaolevana Helsingin käräjäoikeudessa. Häntä epäillään muun muassa törkeästä tietomurrosta ja törkeän kiristyksen yrityksestä.

– Kiinniotto on jo pitkään kestäneen kansainvälisen yhteistyön ja poliisin oman tiedonhankinnan tulos. Luovutusprosessin aikataulu riippuu monesta seikasta, joten tässä vaiheessa on haastava arvioida, milloin epäilty saadaan Suomeen, sanoo tiedotteessa tutkinnanjohtaja Marko Leponen.

Hän kertoo, että Suomeen luovuttamisen jälkeen asiassa järjestetään uusi vangitsemiskäsittely. KRP:n tavoitteena on päästä kuulemaan epäiltyä mahdollisimman pian.