Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Memphisissä irtisanottiin kuudeskin poliisi kuoliaaksi pahoinpidellyn Tyre Nicholsin tapaukseen liittyen

Yhdysvalloissa Memphisissä on irtisanottu kuudeskin Tyre Nicholsin tapaukseen liittynyt poliisi, kaupungin poliisilaitos kertoi perjantaina.

Joukko poliiseja pahoinpiteli mustan 29-vuotiaan Nicholsin sairaalakuntoon tammikuun alussa. Hän kuoli kolme päivää myöhemmin sairaalassa. Pahoinpitely tallentui tarkasti videoille, jotka Memphisin kaupunki julkaisi.

Tuoreeltaan irtisanottu poliisi ei ollut poliisin videon perusteella yksi Nicholsin perään lähteneistä ja häntä pahoinpidelleistä. Hän oli kuitenkin ollut mukana tätä ennen, kun Nichols pysäytettiin ja yritettiin ottaa kiinni väitetyn liikennerikkomuksen vuoksi. Kuudennen erotetun poliisin katsotaan rikkoneen useita poliisilaitoksen sääntöjä.

Aiemmin on kerrottu, että yhteensä seitsemän poliisia on hyllytetty tapauksen vuoksi. Näistä viisi on jo aiemmin erotettu ja heitä syytetään muun muassa toisen asteen murhasta, joka vastaa Suomessa suunnilleen tappoa.