Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvallat lopetti kiinalaispallon jäänteiden etsinnän, myös Alaskan ja Huronjärven lentävien kohteiden jäänteiden etsinnät lopetettu

Yhdysvallat kertoo lopettaneensa mereen alasammutun kiinalaisen ilmapallon jäänteiden etsinnän. Yhdysvallat on epäillyt, että Kiina on käyttänyt palloa vakoiluun. Kiina on kiistänyt väitteet jyrkästi.

Viimeiset löytyneet jäänteet on toimitettu tutkittavaksi FBI:n laboratorioon Virginiaan, Yhdysvaltain asevoimat kertoi lausunnossaan.

Lisäksi Yhdysvallat kertoi, että se on lopettanut viime viikonloppuna Alaskassa ja Huronjärvellä alasammuttujen lentävien kohteiden jäänteiden etsinnät.

Yhdysvaltojen asevoimien mukaan systemaattisissa etsinnöissä ei ole onnistuttu löytämään alasammuttujen kohteiden jäänteitä.

Viime viikonloppuna ammuttiin alas myös yksi lentävä kohde Kanadan ilmatilassa Yukonin territoriossa lähellä Alaskaa.

Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden on sanonut, etteivät Alaskan ja Huronjärveen lentävät kohteet liity Kiinan epäiltyyn vakoiluohjelmaan.