Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Biden aikoo isännöidä ensi viikolla EU-komission von der Leyeniä Washingtonissa

Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin on määrä isännöidä ensi viikolla Washingtonissa EU-komission puheenjohtajaa Ursula von der Leyeniä. Valkoinen talo kertoi asiasta torstaina tiedotteessa.

Vierailun on määrä tapahtua ensi viikon perjantaina, ja asialistalla ovat muun muassa lännen tuki Ukrainalle sekä Yhdysvaltain ja EU:n välinen koordinaatio ilmastokriisin torjumiseksi puhtaaseen teknologiaan investoimalla.

Euroopassa on hiertänyt Yhdysvaltain inflation reduction act -sääntely, joka sisältää yhdistelmän protektionistista sääntelyä ja investointien tukemista massiivisella rahamäärällä. Euroopassa ollaan huolissaan siitä, että tämä kaikki voisi tapahtua eurooppalaisten työpaikkojen kustannuksella kurittaen erityisesti energia- ja autoalaa.

Asialistalla ovat Valkoisen talon mukaan myös pyrkimykset vähentää EU:n riippuvuutta Venäjän energiantuonnista länsimaiden pyrkiessä rajoittamaan hyökkäyssodan päärahoituslähteitä.

Johtajien on määrä keskustella myös muista kansainvälisistä turvallisuushaasteista, mukaan lukien yhteistyöstä Kiinan asettamiin haasteisiin vastaamiseksi. Yhdysvallat on patistanut Euroopan maita ottamaan tiukemman linjan Kiinaa kohtaan, ei vain diplomaattisesti vaan myös taloudellisesti.