Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Entinen puolustusministeri Savola ripittää Marinia Hornet-puheista: "Tukea ei voi luvata mutu-tuntumalla"

Alkuvuoden puolustusministerinä toiminut Mikko Savola (kesk.) painottaa Twitterissä, että Ukrainaa on tuettava jatkossakin, mutta tukea ei voi luvata mutu-tuntumalla.

Savolan viesti on kohdistettu pääministeri Sanna Marinille (sd.), joka sanoi perjantaina vierailullaan Kiovassa, että Suomen käytöstä poistuvien hävittäjien luovuttamista Ukrainaan voidaan arvioida.

– Pääministerinkin tulisi pitää kiinni periaatteesta, jossa tuki arvioidaan kolmen perusperiaatteen kautta, Savola opastaa.

Nämä periaatteet ovat Savolan mukaan Ukrainan akuutti tarve, koordinaatio kansainvälisten kumppanimaiden kanssa sekä Puolustusvoimien arvio luovutettavan sotamateriaalin vaikutuksesta Suomen puolustuskykyyn.

– Uskon, että puolustusministeriö kyllä briiffaa, mikäli halua ottaa vastaan tietoa olisi, Savola päättää tviittauksensa.

Presidentti Sauli Niinistö kommentoi aiemmin, että Suomen käytöstä poistuvien Hornet-hävittäjien luovuttamisesta Ukrainalle ei ole aiemmin keskusteltu.

– Asiasta ei ole ollut kenenkään kanssa mitään puhetta, Niinistö kommentoi STT:lle. Marinin mukaan Ukrainan toivomista hävittäjistä voitaisiin käydä keskustelua myös Suomessa.

– Kyllä me voimme mielestäni käydä keskustelua myös Hornetien osalta, olisiko niitä mahdollista Ukrainaan luovuttaa ja millaista koulutusta se tarvitsisi rinnalle, Marin sanoi.