Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Wagnerin johtaja arvosteli lakia armeijan johdon häpäisystä

Palkkasotilasyhtiö Wagneria johtava Jevgeni Prigozhin arvosteli keskiviikkona lakia, jonka mukaan armeijan johdon häpäiseminen ja arvostelu on rangaistava teko. Venäjän parlamentin alahuone, duuma, hyväksyi tiistaina myös lain, jonka mukaan palkkasoturien arvostelu on rikos, josta voi seurata vuosien vankeusrangaistus.

Prigozhinin mukaan ihmisten pitäisi saada ilmaista vapaasti mielipiteensä armeijasta ja sen johdosta, mutta rivisotilaat tulisi jättää rauhaan.

– Minusta lakia armeijan häpäisystä ei tulisi ulottaa komentajiin, kuten minuun, puolustusministeriin ja muihin johtajiin, jotka tekevät tai voivat tehdä virheitä erikoissotilasoperaation aikana, Prigozhin kirjoitti Telegram-viestissään.

– Yhteiskunnan pitäisi sanoa se, minkä se katsoo tarpeelliseksi sanoa heistä. Vain sotilas on pyhä, joten sotilaat tulisi jättää rauhaan, hän jatkoi.

Prigozhinin mukaan hän itse ei ole häpäissyt ketään.

– Olen kertonut vain totuuden. Jokainen voi, totta kai, joutua vankilaan, niin myös minä. Mutta siinä tapauksessa ei pidä unohtaa, että 146 miljoonaa venäläistä voidaan myös vangita, mutta se tie ei johda mihinkään.

Prigozhin on jo pitkään käynyt valtakamppailua Venäjän puolustusministeriön kanssa väittäen muun muassa, että Venäjän armeija omii voittoja, jotka ovat hänen palkkasoturiensa saavuttamia. Prigozhinin mukaan hänen palkka-armeijansa toimii myös huomattavasti tehokkaammin kuin Venäjän armeija.