Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Welt: Britannia valmis korvaamaan Puolan Ukrainalle luovuttamat hävittäjät

Britannian hallitus on valmis korvaamaan Puolalle Ukrainalle luovutettavat hävittäjät, kertoo Britannian puolustusministeriön valtiosihteeri James Heappey saksalaislehti Weltin haastattelussa.

Heappeyn mukaan Britannia on valmis menettelemään hävittäjien kohdalla samalla tavalla kuin Puolan luovuttaessa T-72-taistelupanssarivaunuja Ukrainaan, jolloin Britannia paikkasi näiden jättämää aukkoa lähettämällä Puolalle Challenger-2-tankkejaan.

Puola on luovuttamassa Ukrainalle MiG-29-hävittäjiä. Heappeyn mukaan Puola ei kuitenkaan ole vielä pyytänyt Britannialta tukea näiden korvaamiseen. Puolan lisäksi myös Slovakia on luovuttamassa samoja koneita Ukrainalle.

MiG-29 on Neuvostoliitossa 1980-luvulla käyttöön otettu hävittäjä, jonka käytöstä ukrainalaispiloteilla on valmiiksi kokemusta.

-----

Juttua on korjattu kello 15.27: Aiemmin jutussa väitettiin virheellisesti, että MiG-29 olisi kehitetty 1980-luvulla. Todellisuudessa MiG-29 otettiin käyttöön 1980-luvulla.