Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukrainan Zelenskyi ja IAEA:n Grossi tapasivat Zaporizhzhjassa

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ja Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n johtaja Rafael Grossi ovat tänään tavanneet Ukrainassa Zaporizhzhjan alueella. Alue on osin Venäjän joukkojen hallussa, ja siellä sijaitsee myös Venäjän valtaama, Euroopan suurin ydinvoimala.

Grossi kertoi Twitterissä kaksikon tavanneen Zaporizhzhjan kaupungissa ja keskustelleen ydinvoimalan ja sen henkilöstön suojelemisesta.

Zelenskyi kertoi aiemmin tänään vierailleensa Ukrainan asevoimien luona Zaporizhzhjan alueella ja julkaisi videoita, joissa hän on yhdessä ukrainalaissotilaiden kanssa.

Scholz: Saksa on toimittanut Leopard-panssarivaunut Ukrainalle

Saksa on toimittanut Ukrainalle lupaamansa Leopard-taistelupanssarivaunut sovitusti, Saksan liittokansleri Olaf Scholz vahvisti maanantaina.

Scholz puhui asiasta yhteisessä tiedotustilaisuudessa Hollannin pääministerin Mark Rutten kanssa Rotterdamissa. Panssarivaunujen toimittamisesta oli aiemmin uutisoinut Der Spiegel, jonka mukaan Saksa on toimittanut Ukrainalle yhteensä 18 uudenaikaista Leopard-taistelupanssarivaunua.

Lehden mukaan viimeisin panssarivaunu lähetettiin Saksasta viime viikon lopulla Ukrainan rajalle. Saksa pitää toimitusreitin salassa turvallisuussyistä, lehti kirjoitti.

Ukrainaan on Der Spiegelin mukaan saapunut Saksasta myös noin 40 jalkaväen Marder-rynnäkköpanssarivaunua.