Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

YK:n turvallisuusneuvosto hylkäsi Venäjän ehdotuksen Nord Stream -putkien räjähdysten tutkimusryhmästä

YK:n turvallisuusneuvosto hylkäsi maanantaina Venäjän päätöslauselmaehdotuksen, jossa maa vaati itsenäistä tutkimusryhmää selvittämään Nord Stream -kaasuputkien räjähdyksiä.

Venäjän ehdotuksen puolesta äänestivät Kiina ja Brasilia. Muut 12 turvallisuusneuvoston jäsenmaata pidättäytyivät äänestämästä.

Itämeren pohjassa kulkevat kaasuputket vaurioituivat räjähdyksissä viime syyskuussa. Länsimaat ovat syyttäneet räjähdyksistä Venäjää ja Venäjä länsimaita.

Venäjä sanoo joutuneensa sivuun Saksan, Ruotsin ja Tanskan viranomaisten tutkinnoista. Ruotsi, Saksa ja Tanska ovat kiistäneet Venäjän väitteen.

Useat turvallisuusneuvoston jäsenmaat ilmaisivat tukensa Saksan, Ruotsin ja Tanskan tutkimuksille ja tuomitsivat päätöslauselmaehdotuksen Venäjän yrityksenä kääntää huomio pois sen hyökkäyksestä Ukrainaan.

Yhdysvaltojen YK:n apulaissuurlähettiläs Robert Wood sanoi, että Venäjän päätöslauselmaehdotus oli yritys saattaa Saksan, Ruotsin ja Tanskan kansalliset tutkimusryhmät huonoon valoon.