Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KORJAUS: Virkarikossyyte: Poliisin epäillään kaasuttaneen raudoitettua 16-vuotiasta poikaa ja lyöneen tätä

Syyttäjä vaatii Helsingin poliisilaitoksen entiselle poliisille sakkoja tai vankeutta liiallisesta voimankäytöstä kiinniottotilanteessa uutenavuotena 2021.

Tiistaina julki tulleen haastehakemuksen mukaan mies käytti kaasua maassa maanneeseen ja raudoitettuun 16-vuotiaaseen poikaan. Syytteen mukaan hän myös löi poikaa keskivartaloon, kun tämä oli nostettu seisomaan.

Syyttäjä vaatii miehelle rangaistusta pahoinpitelystä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Mies on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

Helsingin poliisi on aiemmin kertonut, että epäilty pahoinpitely tapahtui kiinniottotilanteessa sen jälkeen, kun partio oli puuttunut nuorten ilotulitteiden ampumiseen Helsingin keskustassa. Epäillyn kollegat kertoivat tämän käytöksestä esihenkilöilleen.

Tapahtuneen jälkeen epäilty pidätettiin virasta ja hän irtisanoutui maaliskuussa 2022.

---

Tiistain (28.3.) juttua on korjattu keskiviikkona 29.3. klo 14.23. Syytetty ei ole enää virasta pidätettynä, vaan on irtisanoutunut poliisista. Syyttäjä vaatii siten rangaistusta entiselle poliisille, ei nykyiselle.