Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Israelissa aloitettiin neuvottelut hallituksen ja opposition välillä

Israelissa aloitettiin tiistai-iltana neuvottelut hallituksen ja oppositiopuolueiden välillä hallituksen kiistanalaisesta oikeusjärjestelmän uudistuksesta.

Asiasta kertoi Israelin presidentti Isaac Herzog, jonka virka-asunnolla Jerusalemissa neuvottelut pidettiin. Herzogin kanslian mukaan ensimmäiseen "dialogitapaamiseen" oli kutsuttu hallituskoalition sekä kahden suurimman oppositiopuolueen edustajat.

Pääministeri Benjamin Netanjahu kertoi maanantai-iltana lykkäävänsä oikeusjärjestelmän uudistusta parlamentin seuraavaan istuntoon yli kuukauden päähän. Netanjahu perusteli päätöstään jännitteiden lieventämisellä.

Vain vuorokautta aiemmin Netanjahu oli erottanut hallituksensa puolustusministerin ja puoluetoverinsa Yoav Gallantin, joka oli vaatinut uudistuksen keskeyttämistä.

Sadattuhannet ihmiset ovat osoittaneet mieltään uudistusta vastaan, ja maanantaina Israelissa pidettiin yleislakko uudistuksen vastustamiseksi. Uudistus kasvattaisi poliitikkojen valtaa oikeuslaitoksen kustannuksella.