Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukrainalaiset ovat saaneet työnnettyä venäläisiä kauemmas tärkeästä huoltoreitistä Bahmutin alueella

Taistelut Bahmutin kaupungissa ja sen ympäristössä Itä-Ukrainassa jatkuvat edelleen, vaikkakin Venäjän hyökkäyksien määrä on vähentynyt verrattuina viime viikkoihin, kertoo Britannian puolustusministeriö päivittäisessä tiedustelukatsauksessaan.

Ukrainalaisten tärkeimpiin saavutuksiin viime viikkoina kuulunee se, että ukrainalaiset ovat saaneet työnnettyä Wagner-palkkasotilasyhtiön taistelijoita kauemmas pikkutiestä, joka on Ukrainan joukkojen tärkein huoltoreitti alueella.

Venäjä väitti viikonloppuna Wagnerin taistelijoiden saaneen Azomin-tehdaskompleksin Bahmutin pohjoispuolella täysin haltuunsa. Britannian puolustusministeriön mukaan alueella kuitenkin todennäköisesti taistellaan edelleen, kuten on taisteltu jo kahden viikon ajan.

Koska Wagner on vahvistanut vapauttaneensa ainakin 5 000 vankilasta värväämäänsä taistelijaa heidän sopimuksiensa loputtua, Venäjällä on todennäköisesti pulaa sotilaista, mikä vaikeuttaa sen hyökkäyksiä alueella.

Kansainvälisen atomienergiajärjestön johtaja saapui Zaporizhzhjan ydinvoimalaan Ukrainassa

YK:n alaisen Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n johtaja Rafael Grossi on saapunut venäläisten hallussa olevaan Zaporizhzhjan ydinvoimalaan Ukrainassa, kertoo voimalaa operoiva Energoatom.

Kyseessä on toinen kerta, kun Grossi käy voimalassa. Grossi kertoi tiistaina uutiskanava CNN:lle, että sotilaallinen toiminta Zaporizhzhjan ydinvoimalan läheisyydessä on lisääntymässä.

Grossin mukaan voimala kärsii jatkuvasti sähkökatkoksista. Venäjän hyökkäyksen on katsottu vaarantavan ydinturvallisuutta Euroopan suurimmassa ydinvoimalaitoksessa.