Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mies tunkeutui uhrin kotiin ja puukotti tämän kuoliaaksi – hovioikeus kiristi rangaistusta

Helsingin hovioikeus kovensi perjantaina 23-vuotiaan miehen vankeusrangaistusta Nurmijärven Klaukkalassa tehdystä taposta, törkeästä ryöstöstä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta.

Mies ja toinen, tekoaikaan 17-vuotias mies tunkeutuivat joulukuussa 2021 uhrin, 26-vuotiaan miehen asuntoon. Miehet veivät uhrilta omaisuutta ja käskivät tätä antamaan rahaa. Lopulta Robi Hannu Waltteri Bergman iski uhria puukolla kerran alaselkään, mihin tämä kuoli.

Bergman oli käräjäoikeudessa tuomittu kymmenen vuoden vankeuteen. Hovioikeus katsoi, että asiassa oli perusteita täytäntöönpanna hänelle aiemmin muista rikoksista tuomitut ehdolliset vankeusrangaistukset, mikä pidensi tuomiota puolella vuodella.

Tekoaikaan 17-vuotias mies oli saanut käräjillä kahden vuoden ehdottoman vankeustuomion. Hovioikeus muutti vankeuden ehdolliseksi, mutta tuomitsi hänet oheisseuraamuksena valvontaan.