Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Merirosvot kidnapanneet osan tanskalaistankkerin miehistöstä Guineanlahdella

Merirosvojen hyökkäyksen kohteeksi joutunut tanskalaisomisteinen öljytankkeri on paikannettu Guineanlahdella Afrikan länsirannikolla. Asiasta kertoi aluksen omistava tanskalaisyhtiö Monjasa.

Yhtiön mukaan merirosvot olivat jo lähteneet alukselta, kun se löydettiin. Merirosvojen kerrottiin vieneen osan miehistöstä mukanaan. Yhtiö ei kertonut, kuinka monta miehistön jäsentä on joutunut kidnapatuksi.

Kidnapatuksi joutuneiden miehistön jäsenten kansallisuudestakaan ei tarjottu tietoja. Monjasa kertoi työskentelevänsä paikallisten viranomaisten kanssa, jotta miehistön jäsenet saataisiin turvassa takaisin.

Aluksella oli kaikkiaan 16 miehistön jäsentä, kun merirosvot hyökkäsivät. Yhtiön mukaan kidnappaukselta välttyneet miehistön jäsenet löydettiin öljytankkerilta hyväkuntoisina.

Liberian lipun alla purjehtiva 135-metrinen tankkeri Monjasa Reformer oli noin 250 kilometrin päässä länteen Kongon tasavallan rannikolta, kun merirosvot nousivat kyytiin.

Monjasan mukaan Ranskan merivoimat paikansivat aluksen läheltä länsiafrikkalaisen saarivaltion Sao Tomen ja Principen rannikkoa.

Guineanlahti on ollut maailman vaarallisimpia merialueita, mutta hyökkäysten määrä on vähentynyt viime vuosina.