Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porin Pihlavassa ammuttiin useita laukauksia – eristys on nyt purettu ja kuusi epäiltyä poliisin hallussa

Porin Pihlavassa ammuttiin useita laukauksia tänään iltapäivällä, mutta poliisin tiedossa ei ole, että kukaan olisi haavoittunut. Tapahtumapaikalta ja sen läheisyydestä otettiin kiinni kuusi ihmistä, joista yhtä epäillään myös törkeästä rattijuopumuksesta. Hän oli poistunut päihtyneenä paikalta autolla, Lounais-Suomen poliisi kertoo tiedotteessa.

Ampumisessa käytettiin todennäköisesti kiväärinmallista asetta, joka on myös poliisin hallussa.

Asiaa tutkitaan tässä vaiheessa ampuma-aserikoksena, vaaran aiheuttamisena ja rattijuopumuksena.

Tapahtumaketju alkoi, kun poliisi sai useita hätäkeskusilmoituksia laukausten äänistä Pihlavassa. Myös paikalle mennyt poliisipartio kuuli ampumisen ääniä.

Ampuminen tapahtui tiheään asutulla alueella, joten poliisi kehotti ihmisiä pysymään sisätiloissa ja välttämään liikkumista alueella. Tapahtumapaikka paikallistui Pistotien varrella olevaan kiinteistöön.

Tehtävään osallistui useita poliisipartioita. Mukana oli myös poliisin kamerakuvauskopteri ja panssaroitu ajoneuvo.

Poliisi eristi joksikin aikaa Tasatien, Pistotien ja Seitatien välisen alueen sekä määräsi ihmiset pysymään sisätiloissa. Myöhemmin tapahtumapaikan laajempi eristys purettiin.