Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Australialainen varustamo tilaamassa kaksi matkustajalauttaa Rauman telakalta

Rauman telakkayhtiö Rauma Marine Constructions ( RMC ) ja australialainen TT-Line kertovat tehneensä aiesopimuksen kahden matkustajalautan tilaamisesta. TT-Linen mukaan tarkemmat sopimusneuvottelut ovat alkamassa RMC :n kanssa.

– Olemme ylpeitä ja kiitollisia TT-Line Companyn meille osoittamasta luottamuksesta. Uskomme, että alkaneen yhteistyön myötä pystymme palvelemaan asiakastamme tavalla, jonka tuloksena syntyy maailmanluokan matkustaja-autolauttaratkaisu, sanoo RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa tiedotteessa.

RMC on saamassa tilauksen sen vuoksi, että TT-Line perui kaupan saksalaisen Flensburger Schiffbau-Gesellschaftin kanssa. TT-Line perustelee tiedotteessaan tilauksen perumista Tasmanian osavaltion edulla täsmentämättä asiaa tarkemmin.

Uusista Spirit of Tasmania -laivoista ensimmäisen on määrä valmistua syksyllä 2022 ja toisen syksyllä 2023.

Hankkeen työllisyysvaikutus on RMC:n mukaan arviolta noin 3 500 henkilötyövuotta, minkä vuoksi yhtiö vahvistaa omaa organisaatiotaan ja rekrytoi uusia osaajia kaikkiin laivanrakennuksen vaiheisiin.

– Oman henkilöstömme lisäksi vahvistamme jatkuvasti myös kumppaniverkostoamme. Pitkäaikaiset kumppanuudet voivat kattaa hyvin monipuolisesti laivanrakennusprojektin osa-alueita suunnittelusta viimeistelyyn, Heinimaa korostaa.

Uudet alukset korvaavat Turussa rakennetut laivat

Uudet Spirit of Tasmania -alukset korvaavat vuonna 1998 Turussa rakennetut Spirit of Tasmania I ja II -laivat. Ne liikennöivät aikoinaan Suomen ja Saksan välillä Superfast III ja IV -nimillä.

Rakennettavat matkustaja-autolautat tulevat liikennöimään Australian Melbournen ja Tasmanian Devonportin välillä.

Rauman telakka on saanut viime aikoina runsaasti uusia tilauksia. Niihin kuuluvat Puolustusvoimien uudet monitoimikorvetit ja Wasalinen sekä Tallink-Siljan autolautat.