Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Wall Streetillä heikoin viikko sitten vuoden 2008 finanssikriisin

Yhdysvalloissa Wall Streetillä nähtiin heikoin viikko sitten vuoden 2008 finanssikriisin. Koronaviruksen leviäminen Kiinasta on vaikuttanut merkittävästi pörsseihin ympäri maailmaa, ja Yhdysvalloissa kurssit laskivat seitsemättä päivää peräkkäin.

Pörssin sulkeutuessa teollisuusosakkeiden kehitystä seuraava Dow Jones Industrial Average -indeksi oli 1,4 prosenttia laskussa. S&P 500 -indeksi putosi 0,8 prosenttia.

S&P 500 -indeksistä suli viikossa yli 11 prosenttia. Finanssikriisivuonna 2008 indeksi putosi lokakuun alussa noin 18 prosenttia.

Dow ja S&P 500 olivat erittäin matalalla lähes koko perjantain mutta petrasivat Yhdysvaltain keskuspankin pääjohtajan Jerome Powellin rohkaisevan lausunnon jälkeen. Pääjohtaja luonnehti maan talouden pysyneen vahvana ja lupasi, että pankki tukee tarvittaessa taloutta omilla keinoillaan. Powell antoi ymmärtää, että keskuspankki olisi valmistautumassa koron laskuun, jotta maailmanlaajuinen talouskehityksen hidastuminen voidaan estää.

Pörssit Shanghaissa, Sydneyssä ja Tokiossa sulkivat kaikki kolmen prosentin laskussa.

Paniikkia ilmassa

Swissquote Bankin analyytikko Ipek Ozkardeskaya arvioi uutistoimisto AFP:lle, että paniikkimieliala on päällä.

– Viruksen leviäminen on varmasti osunut liiketoimintaan, ja sillä saattaa olla ennakoitua pidempi negatiivinen vaikutus yhtiöiden tuottoihin ja globaaliin kasvuun, hän sanoi.

Samaan aikaan Japanin jeni hyötyy statuksestaan sijoittajien turvasatamana taloudellisesti epävarmoina aikoina. Jeni vahvistui selvästi dollariin nähden. Huolet raakaöljyn kysynnän laskusta lähetti öljyn hinnat laskuun esimerkiksi Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

Lähteenä myös Wall Street Journal ja New York Times .