Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Niinistö ei paljastanut vielä, matkustaako voitonpäivän paraatiin Moskovaan

Presidentti Sauli Niinistö ei vielä kerro, matkustaako toukokuussa Moskovaan seuraamaan voitonpäivän sotilasparaatia, kerrotaan presidentin kansliasta. Kanslian mukaan kutsuun vastataan sitten, kun asia on ajankohtainen.

Niinistö kertoi kuitenkin, että hänen kantansa Moskovaan matkustamisesta on jo selvä.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov muistutti tiistaina Suomen-vierailullaan, että Venäjän presidentti Vladimir Putin on kutsunut Niinistön seuraamaan paraatia. Moskovassa 9. toukokuuta järjestettävä paraati on tällä kertaa poikkeuksellisen tärkeä, sillä Venäjä juhlii tuolloin 75 vuoden takaista voittoa natsi-Saksasta.

Viisi vuotta sitten Niinistö ei osallistunut voitonpäivän juhlintaan. Taustalla oli Ukrainan sota, jonka seurauksena EU varoitti valtioiden johtoa tapaamasta Venäjän poliittista johtoa.

Tällä kertaa Venäjän ja EU:n välejä hiertää Syyrian tilanne. Niinistö kertoi eilen, että hänellä oli vakava keskustelu Lavrovin kanssa Syyriasta.

Ilta-Sanomien mukaan Ranskan presidentti Emmanuel Macron on ilmoittanut ottaneensa kutsun vastaan. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on puolestaan vihjaillut, että saattaisi osallistua tilaisuuteen mutta ei ole antanut vielä virallista vastausta. Britannian pääministeri Boris Johnson pohtii vastaustaan.

Niinistö kommentoi Putinin kutsua tarkastaessaan Panssariprikaatin Parolannummella Hattulassa.