MTV:n työriidassa neuvottelutulos, hyväksymisiä odotetaan lähipäivinä

MTV:ssä kiky-tunteja on ollut Journalistiliiton mukaan enemmän kuin muilla aloilla. MIKKO STIG / LEHTIKUVA
STT

STT

Journalistiliiton ja Palvelualojen työnantajien Paltan välillä on saavutettu neuvottelutulos MTV :n sisällöntekijöiden osalta, kertoo valtakunnansovittelijan toimisto Twitterissä . Jos osapuolten päättävät elimet hyväksyvät neuvottelutuloksen, ensi tiistaina alkavaksi ilmoitettu lakko peruuntuu.

Valtakunnansovittelijan toimisto arvioi, että hyväksymiset saadaan lähipäivien aikana. Paltan mukaan sopimuksen sisällöstä kerrotaan tarkemmin neuvottelutuloksen hyväksymisen jälkeen.

Journalistiliitto kertoo, että palkkoja korotetaan 3,7 prosenttia 28 kuukautta kestävällä sopimuskaudella. Korotukset ovat hieman suuremmat kuin yleinen 3,3 prosentin linja, mutta vastaavasti sopimuskausi on pidempi.

Neuvotteluissa on ollut kiistaa muun muassa kiky-tuntien poistosta. MTV:ssä kiky-tunteja on ollut Journalistiliiton mukaan enemmän kuin muilla aloilla. Journalistiliiton mukaan kiky-tunnit poistuvat.

– Tämän ratkaisun jälkeen MTV:ssä ei tehdä kikyn mukaista työaikaa, sanoo Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen tiedotteessa.

Jaksotyössä voidaan jatkossakin teettää keskimäärin 115 tuntia kolmessa viikossa.

Journalistiliitossa tuloksen hyväksyy tai hylkää liiton hallitus.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut