Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vatikaani pohtii toimia suojellakseen paavia koronavirustartunnalta

Vatikaani ilmoitti torstaina harkitsevansa muutoksia paavin aikatauluihin ja toimintatapoihin, jotta Italiassa leviävä koronavirus ei tarttuisi tähän. Virus on tappanut Italiassa lähes 150 ihmistä ja tartunnan saaneita on tuhansia.

Vatikaani ei ole kuitenkaan kommentoinut, pysyttäytyykö paavi Franciscus kokonaan poissa väkijoukoista vai lopettaako tämä esimerkiksi ihmisten kättelemisen.

83-vuotias paavi ei ole näyttäytynyt julkisuudessa sen jälkeen kun hän ilmoitti sunnuntaina jättävänsä kuusipäiväisen hengellisen retriitin väliin vilustumisen takia. Paavin on nähty yskivän ja niistävän viime viikon keskiviikosta alkaen.

Paavi on vähentänyt menemisiään ja viettänyt suurimman osan ajasta Vatikaanissa.

Argentiinalaissyntyinen paavi on elänyt suurelta osin tervettä elämää. Nuorena hän tosin menetti osan toisesta keuhkostaan, ja lisäksi hän kärsii iskiaksesta. Paavi kuitenkin harvoin peruu tapaamisia, ja yleensä hänellä on aikaa jäädä keskustelemaan uskovaisten kanssa.

Euroopan parlamentti jättää Strasbourgin-reissun väliin koronaviruksen takia

Euroopan parlamentin ensi viikon istunto Ranskan Strasbourgissa siirretään Brysseliin terveysriskien vuoksi. Asiasta ilmoitti EU-parlamentin puhemies David Sassoli.

Ranska ilmoitti torstaina jälleen uusista koronavirustartunnoista. Sassolin mukaan turvatoimet eivät ole riittävät, jotta parlamentti voisi siirtyä Strasbourgiin tavalliseen tapaan.

Monet maat ovat ilmoittaneet lukuisista uusista koronavirustartunnoista ja -kuolemista. Esimerkiksi Britanniassa ja Sveitsissä on tänään raportoitu ensimmäiset koronaviruksen aiheuttamat kuolemat.