Kaksi kolmesta venäläisestä ei haluaisi naista presidentiksi, kertoo tuore kysely

Vladimir Putin toimii Venäjän presidenttinä nyt neljättä kauttaan. . AFP. / LEHTIKUVA
STT

STT

Venäjällä tehdyn tuoreen kyselyn mukaan kaksi kolmasosaa vastaajista ei haluaisi nähdä naista maan johdossa presidenttinä. VTsIOM -yhtiön kysely julkaistiin pari päivää ennen sunnuntain kansainvälistä naistenpäivää, jota vietetään Venäjällä aina näyttävästi.

Yhtiön mukaan tulokset osoittavat, että Venäjän yhteiskunta on konservatiivinen ja perinteiset arvot ovat edelleen tärkeässä asemassa. Kehitys ei ole kulkenut tasa-arvoisempaan suuntaan, sillä neljä vuotta sitten tehdyssä vastaavassa kyselyssä naisen sopivuuteen presidentiksi suhtauduttiin vähemmän kielteisesti kuin nyt.

Puolustusministeriksi, poliisipäälliköksi tai syyttäjäksi naiset sopivat vastaajien mukaan vieläkin huonommin kuin presidentiksi.

VTsIOM:n mukaan 18–24 -vuotiaat sekä suurkaupunkien Moskovan ja Pietarin asukkaat suhtautuvat naisiin korkeissa viroissa muita myönteisemmin. Eniten ajatus naisesta presidenttinä arveluttaa kyselyn mukaan parhaiten tienaavia venäläisiä.

Kyselyyn haastateltiin 1 600:aa aikuista venäläistä maaliskuun alussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut