Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustapausta – uudet tartunnat ovat kaikki peräisin Pohjois-Italiasta

HUSin Meilahden sairaala-alue Helsingissä. TIMO JAAKONAHO / LEHTIKUVA
STT

STT

Suomessa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL . Kaksi uusista tartunnoista on todettu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä Husissa ja kaksi Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä.

Kaikki tänään todetut uudet tartunnat kytkeytyvät Pohjois-Italiaan. Kaikki potilaat ovat miehiä. He ovat hyväkuntoisia, ja heitä on ohjeistettu pysymään eristyksissä kotona.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri kertoo, että tartunnan saaneet miehet ovat aikuisia ja olivat samaa matkaseuruetta aiemmin Suomessa todettujen tartunnan saaneiden kanssa. Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) infektiolääkärin Pertti Arvolan mukaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirillä on tiedossa noin 20 ihmistä, jotka ovat altistuneet nyt todetuille uusille tartunnoille.

Husin mukaan uudet tartunnat on todettu työikäisellä ja eläkeikäisellä miehellä. Husin mukaan altistuneet ovat tiedossa ja heihin on oltu yhteydessä.

Tartuntoja on Suomessa yhteensä 19, joista valtaosa eli 12 on Husin alueella. THL:n mukaan Suomessa oli perjantaihin mennessä tutkittu noin 420 näytteenottokriteerit täyttävän potilaan näytteet.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Keski-Uudellamaalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut