Partiopoikia hyväksikäyttäneelle papille vankeustuomio Ranskassa

Preynat myönsi tammikuussa oikeudenkäynnissä, että oli hyväillyt uhreja, vaikka tiesi sen olevan kiellettyä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Ranskassa nuoria poikia hyväksikäyttänyt entinen katolinen pappi Bernard Preynat, 75, on tuomittu viiden vuoden vankeusrangaistukseen. Väärinkäytökset tapahtuivat pitkän ajan kuluessa alkaen 1970-luvun alusta.

Hyväksikäyttö tapahtui Preynat'n ollessa poikien partionjohtajana Lyonissa. Rikoksen uhriksi joutuneet pojat olivat tapahtuma-aikaan 7–14-vuotiaita.

Preynat myönsi tammikuussa oikeudenkäynnissä, että oli hyväillyt uhreja, vaikka tiesi sen olevan kiellettyä. Hän tunnusti asian sen jälkeen, kun uhrit olivat todistaneet oikeudessa joutuneensa Preynat'n hyväksikäytön uhreiksi.

Syyttäjät vaativat Preynat'lle kahdeksan vuoden tuomiota uhriensa elämän "murskaamisesta" sekä uhrien vanhempien hiljenemisen ja kirkon hierarkian hyödyntämisestä.

Tapaus onkin aiheuttanut paljon keskustelua Ranskan katolisessa kirkossa ja syytöksiä rikoksentekijän suojelemisesta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut