Eduskunta käsittelee tänään valmiuslain käyttöönottoasetuksia

Kaikki eduskuntaryhmät antoivat tiistaina eduskunnan lähetekeskustelussa tukensa valmiuslain aktivoinnille. MIKKO STIG / LEHTIKUVA
STT

STT

Eduskunta käsittelee tänään valmiuslain käyttöönottoasetuksia perustuslakivaliokunnan mietinnön pohjalta. Valmiuslailla kansalaisten vapauksia ja yhteiskunnan toimintoja rajoitetaan koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Perustuslakivaliokunta jatkoi mietintönsä hiomista puolille öin ja mietinnön tekemistä jatketaan aamulla yhdeksältä.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä (sd.) arvioi tiistain ja keskiviikon välisenä yönä, että valiokunta saa mietinnön hyväksyttyä keskiviikkona.

Ojala-Niemelän mukaan perustuslakivaliokunnan kuulemien asiantuntijoiden näkemykset olivat yhdensuuntaisia.

Kaikki eduskuntaryhmät antoivat tiistaina eduskunnan lähetekeskustelussa tukensa valmiuslain aktivoinnille.

Eduskunnan täysistunto käsittelee valmiuslain käyttöönottoasetukset keskiviikkona, mutta vasta torstaina soveltamisasetukset.

Syynä on se, että soveltamisasetusten osalta lausuntoja pyydetään sosiaali- ja terveysvaliokunnalta, sivistysvaliokunnalta sekä työelämä- ja tasa-arvovaliokunnalta.

Käyttöönottoasetuksissa kerrotaan valtioneuvoston käsitys siitä, mitkä valmiuslain pykälät tulisi ottaa käyttöön. Soveltamisasetuksissa puolestaan täsmennetään sitä, miten yksityiskohtaisesti valmiuslain myötä tulevia toimivaltuuksia käytetään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.