Valopylväs rojahti auton päälle Ylikeravantiellä huhtikuussa – nyt kaupunki uusii kaikki kadun valaisimet: " Usean pylvään tyvi pahoin ruostunut"

Valopylväs kaatui ohiajavan auton päälle 16. huhtikuuta. Nyt kaupunki tiedottaa uusivansa kaikki valaisinpylväät. Lukijan kuva

Tero Vähämäki

Keravan kaupunki tiedottaa uusivansa kaikki Ylikeravantien valaisinpylväät. Kaupunki päätti tehdä pistotarkastuksia valaisinpylväille huhtikuussa tapahtuneen onnettomuuden jälkeen.

Lue lisää: Jykevä valopylväs kaatui ohi ajavan auton päälle Keravalla – "Entäs, jos seuraavalla kerralla alla on mopo tai pikkulapsi?"

Kaupungin tiedotteen mukaan tarkastuksissa selvisi, että monen pylvään kunnossa on huomautettavaa.

– Valaisinpylväiden pistotarkastuksissa huomattiin usean pylvään tyven olevan pahoin ruostunut. Ruostuminen oli tapahtunut näkymättömissä valaisinpylväiden jalustojen sisällä ja tarkastuksissa huomattu vahinkojen laajuus tuli kaupungille yllätyksenä, kertoo Keravan kaupungin liikennesuunnittelija Miika Tiihonen tiedotteessa.

– Koska riski uusille vahingoille oli ilmeinen, kaupunki päätti uusia Ylikeravantien valaistuksen välittömästi.

Pylväiden uusiminen on jo aloitettu. Parhaillaan kadunlaidasta puretaan vanhoja valaisintolppia. Purkamisen jälkeen kaikkien pylväiden jalustat uusitaan ennen uusien valaisinpylväiden pystyttämistä.

Uusimistöiden yhteydessä kaikki Ylikeravantien valaisimet vaihdetaan energiaa säästäviksi ja ympäristöystävällisiksi led-valaisimiksi.

Kokonaisuutena Ylikeravantien katuvalaistuksen uusiminen valmistuu kaupungin mukaan elokuun puoliväliin mennessä.

Töiden aikataulu saattaa kuitenkin vielä muuttua, jos jo tilattujen osien toimittaminen viivästyy koronatilanteesta johtuvien toimitusvaikeuksien vuoksi.

Valaistuksen uusimisen aikana Ylikeravantiellä ei ole katuvalaistusta. Kaikki Ylikeravantien sivutiet pyritään kuitenkin pitämään töiden aikana normaalisti valaistuina, mikäli korjausten ohessa ei löydetä kaapelivaurioita. Kaupunki tiedottaa, että kaapelivaurioiden kohdalla pyritään vika-alue rajaamaan mahdollisimman pieneksi.

Katuvalaistuksen uusiminen voi aiheuttaa muutoksia Ylikeravantien liikennejärjestelyihin. Töitä tehdään pääasiassa viherkaistalla ajoradan ja kevyen liikenteen väylän välissä, mutta esimerkiksi pylväitä pystyttäessä saatetaan joutua työskentelemään ajoradalta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut