Vahvuutta vertaistoiminnasta- hanke innostaa mukaan Louhelassa

Helmikuussa Setlementti Louhelassa Järvenpäässä käynnistyi kolmivuotinen Vahvuutta vertaistoiminnasta -hanke, jossa kohderyhmänä ovat erityistä tukea tarvitsevat ja haastavassa elämäntilanteessa olevat 7–29-vuotiaat lapset ja nuoret.

Hankkeen vastaava ohjaaja Irene Apell toivoo, että nuoret saisivat toimintaan mukaan osallistumisesta lisää rohkeutta ja vahvuutta lähteä kohti aikuisuutta ja työelämää yhtä kokemusta rikkaampana.

Hanke tuottaa maksutonta vapaa-ajantoimintaa kuten digitaalisia ryhmiä, heppa- ja olkkaritoimintaa, iltapäiväryhmiä ja kesäleirejä. Tarkoituksena on että osallistuvat voivat vaikuttaa sisältöihin, voivat oppivat uutta sekä käyttävät omia vahvuuksiaan.

Keskiviikon nuorten avoimessa kerhossa mukana oleva Alex kertoo, olevansa mukana myös heppatoiminnassa, jossa on tehty tallihommia, ratsastettu ja käyty kärryajelulla. Alexin mukaan parasta kuitenkin on, että saa tehdä kavereiden kanssa yhdessä juttuja.”

Heppatoimintaan vertaisnuorena osallistuva 15-vuotias Taika on käynyt Puolimatkan tallilla 9 vuotta. Taika kertoo, että vertaisena toimiminen on antanut uskallusta toimia ja mahdollisuutta tutustua uusiin ihmisiin.

– Siitä tulee itselle todella hyvä fiilis, kun saa autettua muita", sanoo Taika.

Lisätietoa hankkeen toiminnasta ja verkostoituisesta setlementtilouhela.fi/nuoret/vahvuutta_vertaistoiminnasta/

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut