Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eläkeliiton Nurmijärven yhdistys vaikuttaa ja lisää viihtymistä

Eläkeliitto Nurmijärven yhdistys tekee arvokasta työtä, jolla on suuri merkitys iäkkäiden jäsenten hyvinvointiin.

Yhdistyksen mielestä on tärkeää että sote-uudistuksen toimeenpanovaiheessa varmistetaan eläkejärjestöjen toimintaedellytykset kuten tilojen käytön varmistaminen, järjestöavustuksien turvaaminen sekä sovitaan kuntien ja hyvinvointialueiden välisestä työnjaosta.

– Ikääntyneet ovat aktiivisia yhteiskunnan jäseniä ja oman elämänsä asiantuntijoita, kertoo puheenjohtaja Margit Taponen.

Eläkeliiton Nurmijärven yhdistys ry on puoluepoliittisesti sitoutumaton yhdistys, Nurmijärven suurin eläkeläisjärjestö ja yksi suurimmista Eläkeliiton Uudenmaan piirin yhdistyksistä.

– Olemme verkostoituneet ja haluamme vaikuttaa, Taponen toteaa.

Yhdistys tekee yhteistyötä, esimerkiksi Nurmijärven kunnan yhteistyökumppanina Ikäinstituutin kolmivuotisessa Voimaa vanhuuteen - hankkeeseen. Ohjelman päämääränä on kotona asuvan, iäkkään väestön toimintakyvyn, itsenäisen selviytymisen ja elämänlaadun parantaminen.

– Pyrimme toiminnassamme edistämään jäsentemme sosiaalista turvallisuutta ja hyvinvointia sekä vahvistamaan vaikuttamismahdollisuuksiamme Nurmijärven kuntaan ja uuteen aluehallintoon,Taponen kertoo.

Yhdistyksellä on edustaja myös kunnan Vanhusneuvostossa.

– Kuulumme Keski-Uudenmaan Yhdistysverkosto yhdistykseen, joka edistää yhdistysten välistä yhteistyötä yli sektorirajojen ja kehittää kumppanuutta ja yhteistyötä järjestöjen, kuntien ja hyvinvointialueiden välillä.

Yhdistys on jo vuosikymmenien ajan luonut kohtaamismahdollisuuksia suurelle joukolle nurmijärveläisiä koko kunnan alueella. Yhdistyksessä harrastetaan eri kerhoissa, kokoonnutaan yhteisiin juhliin, matkustetaan ja retkeillään.

– Meillä on hauskaa yhdessä, Taponen toteaa.

Tavoitteena on yhdessä tehdä toiminnasta entistäkin houkuttelevampaa

– Viime vuoden kehittämisprojektin tulos ja jäsenkyselyn palautteet ohjaavat toimintaamme. Tavoitteenamme on myös saada jäsenistön vahvuudet ja osaaminen osaksi toimintaamme,Taponen kuvailee.

Juttu on osa artikkelisarjaa, joka esittelee Keski-Uudenmaan Yhdistysverkoston jäsenyhdistyksiä.