Göteborgissa räjähdyksessä vaurioituneen talon asukkaat yhä tilapäismajoituksessa

Tiistaina Ruotsin Göteborgissa räjähdyksessä vaurioituneen kerrostalon asukkaat joutuvat edelleen olemaan tilapäismajoituksessa. AFP / LEHTIKUVA

STT–TT

Tiistaina Ruotsin Göteborgissa räjähdyksessä vaurioituneen kerrostalon asukkaat joutuvat edelleen olemaan tilapäismajoituksessa.

– Koska meillä ei ole pääsyä kaikkialle kiinteistössä, emme ole pystyneet tekemään vielä arviota vahinkojen laajuudesta, kertoo Jessica Bengtsson kiinteistöstä vastaavasta yhtiöstä.

Vaurioitunut kerrostalo sijaitsee Göteborgin keskustan lounaispuolella Annedalissa. Rakennuksessa tehdään yhä poliisin teknistä tutkintaa, ja seitsemästä rappukäytävästä kolme on poliisin eristämiä.

Kiinteistöyhtiön mukaan 140 huoneistoa käsittävän talon vähemmän kärsineiden rappukäytävien asukkaat ovat päässeet asuntoihinsa hakemaan tavaroitaan, mutta kukaan ei voi tällä hetkellä asua talossa.

Kiinteistöyhtiöllä ei ole vielä arviota, milloin asukkaat voisivat palata koteihinsa.

– Vesi- ja lämmitysjärjestelmät vaurioituivat räjähdyksessä ja tulipalossa. Olemme siksi sulkeneet koko kiinteistöstä veden ja lämmön, Bengtsson kertoo.

Bengtssonin mukaan kiinteistöstä on katkaistu myös sähkö, ja se pitää kytkeä uudelleen veden ja lämmityksen ohella sekä tarkastaa järjestelmien toiminta. Sen jälkeen asukkaat voivat alkaa palata takaisin koteihinsa.

Kiinteistön asukkaat ovat hakeutuneet tilapäismajoituksen hotelleihin sekä ystävien luokse.

Poliisi etsii viisikymppistä miestä, jota epäillään räjähdyksen aiheuttamisesta.

Kommentoi

Mainos: Jonna Weckström ja Jouko Karjalainen

Sosiaalihuollosta puhuminen pitää lopettaa!

| Päivitetty

Mainos: Tuukka Saimén

Talous ensin

| Päivitetty

Mainos: Keski-Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut