Viikon kysymykset | Mikä on omituisin asia, jonka olet nostanut, painonnoston suomenmestari Iiro Salomäki?

Hei Iiro, mitä kuuluu?

– Nyt on alkuvuoden kiire hieman hellittänyt. Kevät tulee ja aurinko paistaa, joten hyvää kuuluu.

Mikä on elämässä parasta juuri nyt?

– Se, että arki eli työelämä ja harrastaminen ovat nyt aika lailla siinä pisteessä, mihin olen tähdännyt ja saan tehdä asioita, joita haluan.

Voitit juuri SM-kultaa painonnostossa. Oletkos nyt Suomen vahvin mies?

– Sen tittelin taitaa saada jostain muista kisoista. Toki mielelläni kävisin senkin hakemassa, mutta se ei taitaisi ihan helposti tulla.

Mikä on omituisin asia, jonka olet koskaan nostanut?

– Padon pumppu. Ajattelin sitä nostettaessa, että olenkohan nukkunut vähän huonosti, kun se painoi niin kovasti. Olin jo ehtinyt nostaa se autoon, kun minulle tultiin sanomaan, että älä vain yritä nostaa sitä yksin, sillä se painaa 80 kiloa.

Mitä urheilu sinulle antaa?

–Se antaa minulle käytännössä henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin. Jos en liiku, paikat menevät jumiin.

Olet masters-urheilija. Milloin ihminen on liian vanha kilpailemaan urheilussa?

– Painonnoston mastersien SM-kilpailuissa vanhimmat nostajat olivat syntyneet 40-luvulla. Aina voi urheilla ja kilpailla.

Painonnosto on painoluokkaurheilua ja ennen kisoja kiristellään. Millainen olet dieetillä?

– Olen käytännössä harrastaja, joten minun ei tarvitse pudottaa painoa kisoihin. Jos en ihan joka päivä syö suklaata, niin paino pysyy siinä, missä sen kuuluukin.  Pidän itseni terveellisessä ja hyvässä kunnossa, enkä päästä painoa karkaamaan niin, että joutuisin ennen kisoja diettaamaan.

Ketä ihailet?

– Ihailen juuri niitä 40-luvulla syntyneitä urheilijoita, jotka osallistuivat mastersien SM-kilpailuihin. Siinä on itselläkin tavoite elämässä, että pystyy vielä sen ikäisenä toimimaan ja tekemään asioita.

Mikä neuvo on ollut käänteentekevä elämässäsi?

– Ei minulla ollut mitään käänteentekevää neuvoa. En usko siihen, että elämässä olisi joku yksi totuus. Ihminen kehittyy pienistä neuvoista koko ajan, toivottavasti. Ehkä yksi hyvä neuvo kaikille on se, että ole oma itsesi.  Hieman lattea, mutta totta.

Milloin olet onnellisimmillasi?

– Luulen, että juuri nyt, kun kohta pääsemme tuon paremman puoliskon kanssa treenaamaan pitkästä aikaa kahdestaan. Siitä on jo hetki, kun olemme yhdessä treenanneet.

Kuinka usein sinulta kysytään, paljonko nousee penkistä?

– Yllättävän usein. Melkein aina, kun kerron harrastavani painonnostoa, joku kysyy tätä. Oikeasti teen penkkipunnerrusta tosi harvoin.

No, paljonko nousee?

– Sen voisi tietenkin käydä kisoissa kokeilemassa, mutta viimeksi kun olen kokeillut harjoituksissa, niin 150 kiloa nousi.

Jutun otsikossa korjattu sukunimi Salomäeksi 4.5. kello 20.59

Iiro Salomäki

Syntynyt elokuussa 1985.

Asuu Tuusulassa.

Perheeseen kuuluu avopuoliso ja koira.

Ammatiltaan rakennustyön johtaja.

Luotsaa puolisonsa kanssa Ristikiven Puntti -painonnostosalia Ristikiven alueella Tuusulassa.

Voitti huhtikuussa mastersien SM-kilpailuissa painonnoston SM-kultaa 109 kilon sarjassa yhteistuloksella 218 kg (tempaus 90 kg ja työntö 128 kg).

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut